logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorKako isplanirati povoljnu božićnu večeru
OGLAS

Kako isplanirati povoljnu božićnu večeru

Kako isplanirati povoljnu božićnu večeru

Približavanje Božića ne znači samo da moramo razmišljati o jelima koja ćemo poslužiti svojoj obitelji ili prijateljima, već i kako to može ozbiljno utjecati na naš budžet. Nije nimalo jeftino pripremati večeru, a moramo voditi računa i o dekoracijama i darovima. Razmišljajući o svemu ovome, donosimo vam nekoliko savjeta koji bi vam mogli pomoći da vas potpis za trgovinu ne uplaši. Neki lanci trgovina u Hrvatskoj, kao što su Konzum, Kaufland, Lidl, Ultra i Metro idealni su za štednju i granice budžeta.

Morate znati popis gostiju

2.jpg

Mnogi članovi obitelji ili prijatelji često su izvan grada za Božić, pa možda nećemo moći računati da će oni zapravo doći na večeru. Zamolite sve da potvrde da će biti na večeri kako ne biste kupili više hrane nego što vam je potrebno i kako ne biste morali bacati hranu. Iako ostatke hrane možete čuvati u hladnjaku, oni neće dugo trajati i na kraju ćete sve baciti.

Morate imati budžet

3.jpg

Od iznimne je važnosti provjeriti procijenjeni budžet koji imate za večeru. U slučaju da je malo manje nego što ste mislili, preporučujemo vam da odete u trgovine ili tržnice, gdje ćete imati beskrajne mogućnosti s mnogo pristupačnijim cijenama.

Napravite popis

4.jpg

Vrlo je važno napraviti popis stvari koje će vam trebati za pripremu večere. Na taj način bit će puno lakše pronaći, usporediti cijene i odabrati najbolju opciju. Također će vam pomoći da izbjegnete trošenje na nepotrebne stvari ili hranu koja vam ne treba u smočnici za blagdane.

Potražite popuste

5.jpg

Ove će blagdanske sezone rasprodaje biti glavna stvar o kojima će svi pričati. Stoga potražite svoje najbolje opcije kako ne biste prekoračili početni budžet. Možete čak izravno provjeriti na Internetu koje su trgovine za vas i vaš budžet najbolje. Postoje online alati koji vam omogućuju istraživanje cijena za više od 2000 proizvoda u stotinama objekata u Hrvatskoj. Ako niste ljubitelj tehnologije, možete koristiti i konvencionalnu metodu i posjetiti nekoliko trgovina kako biste usporedili cijene i pronašli najbolje ponude.

Testirajte svoje kulinarske sposobnosti

6.jpg

Kada negdje kupujete hranu, ne plaćate samo ono što pojedete, već iza konačnog proizvoda stoji cijeli lanac troškova. Kako bih vam dao predodžbu toga, kada kuhate kod kuće štedite na najmu restorana, plaći kuhara, uslugama čišćenja, održavanju pećnice, među mnogim drugim troškovima. Kuhanje kod kuće nedvojbeno je najbolja opcija za vaš novčanik i uvijek ćete biti sretniji kada kuhate kod kuće jer ste pripremili jelo u kojem će uživati vaši prijatelji i obitelj. Osim toga, uvijek će biti super čuti pohvale za jelovnik u kojem ćete uživati i sljedeći dan.

Katalozi 365 donosi sve kataloge sniženja vaših omiljenih lanaca supermarketa. Tako možete usporediti cijene i pripremiti svoju božićnu večeru bez pretjeranog trošenja novca.

OGLAS

Katalozi 365 Copyright © 2024. Sva su prava pridržana. Zabranjeno je kopirati ili reproducirati tekstove bez prethodnog pisanog odobrenja. Fotografije proizvoda, slike i brošure služe samo u ilustrativne svrhe. Snižene cijene utvrđuju službeni distributeri navedeni na ovoj stranici. Ponude vrijede od i do datuma isteka ili do isteka zaliha. Ova je stranica informativna i ne može se koristiti za reklamaciju proizvoda. Cijene se mogu razlikovati ovisno o lokaciji.