logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorKako izbjeći impulzivnu kupnju na Crni petak
OGLAS

Kako izbjeći impulzivnu kupnju na Crni petak

Kako izbjeći impulzivnu kupnju na Crni petak

Crni petak je sve bliže i bliže. To je diskont koji je najbliži Božiću i gdje Hrvati mogu iskoristiti izvrsne ponude. Ako tek ulazite u svijet Crnog petka, evo nekoliko savjeta kako izbjeći impulzivnu kupnju. Ali prvo se pobrinite da dobijete datum: 24. studenog. Događaju će se pridružiti mnoge od najpoznatijih trgovina u Hrvatskoj.

Odredite proračun

2.jpg

Najbolja stvar koju možete učiniti za svoje gospodarstvo je znati koliko možete potrošiti ovih dana. Provjerite svoj bankovni račun i pažljivo procijenite proračun koji imate. Izbjegavajte impulzivne kupnje ako nemate dovoljno novca.

Napravite listu želja

3.jpg

Uzmite si vremena i napravite popis onoga što mislite da ćete kupiti. To mogu biti ili vaši božićni darovi ili poslastice za vas same. Nakon što znate koje su stavke na popisu, vrijeme je da ih popišete. Poredaj ih tako da znaš koji im je prioritet.

Koristite kupone za popust

4.jpg

Mnoge trgovine pripremaju ekskluzivne kupone za ove datume. Korištenje kodova za Crni petak vrlo je jednostavno: samo ih kopirajte i neposredno prije plaćanja kupnje možete ih primijeniti i automatski ćete vidjeti popust na konačnu kupovnu cijenu.

Provjerite akcije u trgovinama

5.jpg

Jedan od trikova za postizanje većih ušteda je da artikl koji želite ne kupite u prvoj online trgovini koju posjetite. Osim ako je taj proizvod ekskluzivan za jednu trgovinu.

Koristite aplikacije za usporedbu cijena

6.jpg

Tehnologija također uvelike pomaže u ovim slučajevima zahvaljujući internetskim servisima koji za vas bilježe sve snižene cijene iz različitih trgovina.

Pročitajte posebne uvjete

7.jpg

Tijekom dana Crnog petka trgovina može primjenjivati neke posebne uvjete (neprihvaćanje plaćanja karticom ili promjena pravila povrata). Ali to moraju jasno i vidljivo objaviti kako bi ga svi kupci mogli vidjeti.

Možete zatražiti popis pritužbi

8.jpg

Sve trgovine koje sudjeluju u događaju dužne su vam dati obrazac za pritužbe ako ga zatražite. Morate ga ispuniti u tri primjerka: jedan za vas, jedan za njih i treći koji morate predočiti u Uredu potrošača.

Kupujte samo na sigurnim stranicama

9.jpg

Prije kupnje od bilo kojeg internetskog trgovca provjerite je li legalan. Ako se ne radi o tvrtki koju već poznajete, izvršite jednostavnu pretragu na internetu.

Kupujte odgovorno

10.jpg

Upravljajući svojim novcem mudro i odgovorno, s vremena na vrijeme možete se počastiti i dalje raditi na svojoj financijskoj slobodi. Važan je datum za popuste, no izbjegavajte impulzivnu kupnju i opskrbljujte se samo onim što vam je potrebno.

Usporedite cijene nekoliko dana unaprijed

11.jpg

Jedan od najboljih savjeta za Crni petak je da ne vjerujete slijepo tvrtkama. Prethodno napravite popis želja i provjerite cijene tih artikala u trgovinama u kojima kupujete.

Katalozi 365 vam donosi sve kataloge popusta za Crni petak. Obratite pozornost na naše savjete da ne kupujete impulzivno samo zato što ima ponuda.

OGLAS

Katalozi 365 Copyright © 2024. Sva su prava pridržana. Zabranjeno je kopirati ili reproducirati tekstove bez prethodnog pisanog odobrenja. Fotografije proizvoda, slike i brošure služe samo u ilustrativne svrhe. Snižene cijene utvrđuju službeni distributeri navedeni na ovoj stranici. Ponude vrijede od i do datuma isteka ili do isteka zaliha. Ova je stranica informativna i ne može se koristiti za reklamaciju proizvoda. Cijene se mogu razlikovati ovisno o lokaciji.