logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorZAPOČNITE PRIRODNO NJEGOVATI SVOJU KOSU
OGLAS

ZAPOČNITE PRIRODNO NJEGOVATI SVOJU KOSU

ZAPOČNITE PRIRODNO NJEGOVATI SVOJU KOSU

Briga o ekologiji je u Hrvatskoj sve češća i ljudi razmišljaju o tome da učine svoj život zelenijim, ali ne znaju kako. Ako vas ove riječi identificiraju, ovdje ćete pronaći neke dobre ideje za njegu svoje kose prirodnim proizvodima kako biste izbjegli onečišćenje tla i nanošenje previše kemijskih proizvoda.

ČIŠĆENJE

Za čišćenje kose i skidanje masnoće s nje, svakako biste trebali koristiti tipičan šampon i to je u redu, pa mnogi to rade. Ali, ako to učinite, trebali biste znati da šampon sadrži neke naftne derivate i kisele kemikalije koje oštećuju vašu kožu.

Cilj je da vaše vlasište i koža proizvode sve proteine, hranjive tvari i kemikalije koje su vam zapravo potrebne za zdravu i meku kosu, a tradicionalni šamponi ih sve ubijaju. Naravno, to uopće nije dobro za vas, ali također, tjera vas da koristite toliko drugih proizvoda da biste izgledali dobro da je potreban jači šampon da ih ukloni i stvara ovisan krug koji nikad ne prestaje.

Na hrvatskim tržištima ima toliko boljih alternativa da vaša kosa bude zdrava i čista bez zagađenja. Zapravo možete odabrati prirodni šampon bez kiselina i parabena. Postoje i neke druge opcije poput pranja samo jednom tjedno ili održavanja čistoće pomoću prirodnog regeneratora koji uklanja masnoću, ali ne i hranjive tvari. Također biste trebali odabrati obje metode i kombinirali ih koristeći svaku od njih naizmjenično jednom tjedno.

REGENERATOR

Svi smo navikli stavljati regenerator i hranjive tretmane kako bi nam kosa izgledala bolje, sjajnije i mekše. Kao što sam već spomenula, oni su napravljeni da dodaju sve hranjive tvari koje nas šampon također dodaje.

Nakon što prestanete koristiti jaki šampon, možda ćete se osjećati kao da kosi nije potrebno toliko proizvoda da izgleda dobro. Osim toga, ako ne koristite nekoliko silikonskih regeneratora, možda vam uopće neće trebati toliko proizvoda za pranje kose.

Odaberite iz svoje uobičajene trgovine prirodnu masku za kosu bez silicija i naftnih derivata za njegovanje vlasišta i korijena kose i svidjet će vam se rezultat.

KRUTI PROIZVODI

Još jedna dobra točka za ekološku njegu kose je prestati kupovati tekuće proizvode kako ne biste bacali plastične boce. Postoje neki dobri kruti šamponi, regeneratori, sapuni i sredstva za njegu kože koji ispunjavaju istu funkciju izbjegavajući plastični otpad. Dolaze u biorazgradivom papiru i traju nekoliko mjeseci. Isprobajte ih.

SAMO SVJESNO ODABERITE SVOJU STRANU

Zapravo je jednostavnije zadržati naše tradicionalne navike, ali to ne znači da su one ispravne. Sada znate alternative, samo počnite pametno birati svoje proizvode i smanjite svoj ugljični otisak.

OGLAS

Katalozi 365 Copyright © 2024. Sva su prava pridržana. Zabranjeno je kopirati ili reproducirati tekstove bez prethodnog pisanog odobrenja. Fotografije proizvoda, slike i brošure služe samo u ilustrativne svrhe. Snižene cijene utvrđuju službeni distributeri navedeni na ovoj stranici. Ponude vrijede od i do datuma isteka ili do isteka zaliha. Ova je stranica informativna i ne može se koristiti za reklamaciju proizvoda. Cijene se mogu razlikovati ovisno o lokaciji.