logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorSavjeti za dosljednu uštedu novca pri svakoj kupnji
OGLAS

Savjeti za dosljednu uštedu novca pri svakoj kupnji

Savjeti za dosljednu uštedu novca pri svakoj kupnji

Ponekad je teško podijeliti svoju plaću kako biste kupili sve što želite, ali možete slijediti neke jednostavne trikove kako biste uštedjeli novac u supermarketu. Ne morate biti superheroj ili znati sve. Bitno je samo upotrijebiti svoju pamet kako biste izbjegli kompromitiranje proračuna. U Hrvatskoj postoje veliki lanci koji nude proizvode vrhunske kvalitete po najpovoljnijim cijenama. Kada posjećujete bilo koju od ovih trgovina, imajte na umu ove savjete za dosljednu uštedu novca pri svakoj kupnji.

Definirajte svoj budžet

2.jpg

Savjet koji nikada ne izostaje je definiranje proračuna unaprijed. Odnosno, uzmite dovoljno novca da kupite samo ono što vam je potrebno. Čak i ako postoje iskušenja poput bombona i slatkiša, nećete imati dovoljno novca za potrošiti i morat ćete se držati svog popisa. Ne vodite svoju djecu u supermarket. Htjet će kupiti sve što vide i mogli bi vas staviti u škripac. Znati koliko ćete potrošiti najbolja je strategija da ne požalite na kraju dana.

Napravi popis

3.jpg

Nakon što definirate novac koji ćete potrošiti na mjesečnu, tjednu ili dnevnu kupovinu, napravite popis svojih potreba. Prođite samo kroz police onoga što ćete kupiti i izbjegavajte da vas ometaju proizvodi na akciji. Klonite se poroka. Savjet: pokušajte u svoj popis uvrstiti različite proizvode prehrambene piramide kao što su brašno, meso, voće i povrće, riba ili mahunarke.

Planirajte svoje obroke

4.jpg

Ako idete u supermarket jednom tjedno, preporučujemo da isplanirate svoje obroke. Ako vam je lakše, možete pomoću aplikacije organizirati tjedne obroke i izbjeći dvostruki stres. Kada definirate kakav će biti jelovnik za svaki dan i što trebate kupiti, otiđite do najbliže trgovine i samo napunite košaricu proizvodima koje ste dodali na svoju listu. Nemojte pretjerivati.

Kupujte proizvode na akciji

5.jpg

Kupnja proizvoda na akciji je dobar trik, iako ne pali uvijek. Mnogo puta dopustimo da nas zavedu promocije i završimo s beskorisnim troškovima. Kupujemo ono što je na akciji samo zato što je jeftino, a ne zato što nam stvarno treba. Ali ako ste stvarno lovac na povoljne ponude, možete iskoristiti promocije u svoju korist. Sezonski proizvodi obično su jeftiniji i osiguravaju vam više hranjivih tvari zbog doba godine. Na primjer: sezonsko voće i povrće.

Reciklirajte svoju hranu

6.jpg

Ako ste prepekli i ostalo vam je, ne brinite. Imamo formulu koja nikada ne zataji. Reciklirajte svoje obroke i napravite novu pripremu od ostataka. Ne rasipajte ništa i iskoristite to najbolje. Ako vam je od podneva ostalo rezanaca, za večer možete pripremiti ukusne mesne okruglice. Ili zagrijte stari kruh da napravite tost.

Katalozi 365 vam donosi sve kataloge sniženja najboljih trgovina u Hrvatskoj kako bi vam kupovina bila jeftinija. Uštedite veliko!

OGLAS

Katalozi 365 Copyright © 2024. Sva su prava pridržana. Zabranjeno je kopirati ili reproducirati tekstove bez prethodnog pisanog odobrenja. Fotografije proizvoda, slike i brošure služe samo u ilustrativne svrhe. Snižene cijene utvrđuju službeni distributeri navedeni na ovoj stranici. Ponude vrijede od i do datuma isteka ili do isteka zaliha. Ova je stranica informativna i ne može se koristiti za reklamaciju proizvoda. Cijene se mogu razlikovati ovisno o lokaciji.