logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separator10 savjeta za brigu o starijem ljubimcu
OGLAS

10 savjeta za brigu o starijem ljubimcu

10 savjeta za brigu o starijem ljubimcu

Kada vaš ljubimac ostari i smatra se starijim, logično je da mu je potrebna posebna njega. U velikoj mjeri na Vama i Vašoj brizi je da mu što dulje produžite život. Evo 10 savjeta za brigu o starijem ljubimcu. U hrvatskim trgovinama kao što su Zoo City i Pet Centar možete pronaći najbolji izbor proizvoda za sve vrste životinja. Razmazite svog ljubimca i kupite ono što vam treba.

1- Godišnje pretrage kod veterinara

2.jpg

Ako svog ljubimca vodite veterinaru samo kada je bolestan, to se mora promijeniti. Od šeste ili sedme godine, primjerice, pas je osjetljiviji na bolesti. Zato je važno da ga svake godine počnete voditi veterinaru.

2- Vodite računa o ustima

3.jpg

Preporučljivo je brinuti se o zubima vašeg ljubimca još dok je štene, a naglasak na tu njegu staviti kada ostari. Kako? Pranje zubi vašeg ljubimca najbolja je opcija. Ako vam on ne dopušta, možete mu dati zubne poslastice koje će ukloniti kamenac.

3- Dajte igračke

4.jpg

Samo zato što vaš ljubimac ne može donijeti loptu kad je stariji, ne znači da se više ne želi igrati. Tijelo mu je možda staro, ali um mu je još aktivan. Potražite igračke koje stimuliraju njegov um.

4- Pobrinite se da ima udoban krevet

5.jpg

Ako ima tipične bolove i bolove starosti, mekani krevet će mu pomoći da se osjeća bolje.

5- Budite oprezniji s parazitima.

6.jpg

Budući da će se vaš ljubimac kretati sporije, krpelj će lakše skočiti na njega i početi se hraniti. Ako krpelj nosi lajmsku bolest, to može dovesti do zdravstvenih komplikacija. Također biste ga trebali redovito kontrolirati na ušne grinje, što može biti vrlo neugodno.

6- Ponudite masne kiseline

7.jpg

S godinama vaš ljubimac razvija probleme sa zglobovima, pokretljivost i artritis. Kako bi mu zglobovi bili jaki, trebali biste ga početi hraniti hranom bogatom masnim kiselinama koje možete pronaći, primjerice, u ulju lososa.

7- Kontrolirajte njegovu težinu

8.jpg

Kako vaš ljubimac bude bio stariji, bit će manje aktivan. Ako ga nastavite hraniti istom količinom hrane kao kad je bio mali, izlaže se riziku da dobije prekomjernu težinu. Prekomjerna težina može dovesti do dijabetesa, bolesti srca ili raka.

8- Pobrinite se da vježba

9.jpg

Normalno je da stariji ljubimac ne može trčati kao kad je bio mlad, ali ipak mora vježbati.

9- Preuredite svoj dom

10.jpg

Ako u svom domu imate stepenice, možda ćete morati dodati rampu kako biste svom ljubimcu olakšali penjanje i spuštanje.

10- Dajte mu dodatnu ljubav

11.jpg

Možda ima bolove i ne osjeća se dobro svaki dan, pa će mu trebati dodatna ljubav i pažnja.

Katalozi 365 donosi vam sve kataloge vodećih trgovina za kućne ljubimce u Hrvatskoj. Obratite pažnju na svog ljubimca!

OGLAS

Katalozi 365 Copyright © 2024. Sva su prava pridržana. Zabranjeno je kopirati ili reproducirati tekstove bez prethodnog pisanog odobrenja. Fotografije proizvoda, slike i brošure služe samo u ilustrativne svrhe. Snižene cijene utvrđuju službeni distributeri navedeni na ovoj stranici. Ponude vrijede od i do datuma isteka ili do isteka zaliha. Ova je stranica informativna i ne može se koristiti za reklamaciju proizvoda. Cijene se mogu razlikovati ovisno o lokaciji.