logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorHrvatska ruralna područja: igralište za agroturizam
OGLAS

Hrvatska ruralna područja: igralište za agroturizam

Hrvatska ruralna područja: igralište za agroturizam

Ruralno područje obuhvaća više od 90% teritorija Hrvatske. Ovdje možete posjetiti osam nacionalnih parkova i dvanaest parkova prirode, desetke adrenalinskih parkova i vidikovaca, kao i brojna turistička gospodarstva koja gostima i turistima pružaju poseban doživljaj ljudi.

Diljem Hrvatske neistraženo selo polako se pretvara. Zdrava hrana, domaći proizvodi, zaboravljeni okusi, čista priroda, svjež zrak, rekreacija i istraživanje nepoznatog postali su neizostavan sastojak zdravog života kojem danas teže sve generacije.

Sve to hrvatsko selo nudi i čuva tradiciju: ruralnu baštinu i autohtone delicije čiji se recepti prenose s koljena na koljeno. Drugim riječima, hrvatska ruralna područja postaju posebno igralište za agroturizam.

Brojne su mogućnosti za izlete, ali i za višednevne odmore, obiteljski izlet, izlet s prijateljima, romantični izlet, piknik ili odlazak u lov?

U Hrvatskoj možete odsjesti u autohtonim kućama za odmor koje čuvaju seosku arhitekturu i starinski namještaj. Zar nikad nisi spavao u sijenu? Malo pecka, ali ne miriše loše.

Ujutro ćete se probuditi uz miris svježe pokošene trave i kukurikanje pijetlova. Domaća jaja, svježi sir i vrhnje, maslac, kobasice, džemovi, vrući kruh, domaće voće i povrće, sve za ukusan početak dana!

Što jesti?

2.jpg

Kontinentalna kuhinja temelji se na vrhunskom mesu i krumpiru. Dimljeno suho meso možete jesti kao predjelo ili dodati raznim jelima poput kupusa. Iz Hrvatske možete otići bez kušanja specijaliteta od divljači, domaćih sireva, svježeg ili kiselog mlijeka, maslaca i vrhnja.

Poznati su po ličkom škripavcu, ukusnim cicvarama od žganaca kuhanih na mlijeku i maslacu, ovčjim sirevima i ličkoj basi, mekom kravljem siru, kojeg mještani rade na starinski način.

Prije jela tradicionalno se popije gutljaj domaće rakije: šljivovice, borovine ili loze, a zatim, ovisno o kraju, Velebitsko pivo ili čašica paškog vina.

Što uraditi?

3.jpg

Uživajte u ljepotama njegovih nacionalnih parkova: svjetski poznatog Nacionalnog parka Plitvička jezera, Nacionalnog parka Sjeverni Velebit i Parka prirode Velebit. Svakako svratite u Rastoke, selo vodenica na ušću Slunjčice u Koranu, biser prirodne baštine.

Na Velebitu prošećite Premužićevom stazom i ostalim planinarskim stazama i uživajte u prekrasnom pogledu na kristalno plavo more.

Hrvatska je idealna zemlja za provođenje odmora, bavljenje pustolovnim sportovima, planinarenje, ronjenje, putovanje jedrilicom po njezinim otocima, uživanje u njezinoj gastronomiji ili izvrsnim vinima te za gubljenje rutama u čarobnim kutcima koje je povijest ostavila na svojim ulicama .

Imate prekrasne gradove i mjesta, plaže i rajske otoke s kristalno čistim morem.

Katalozi 365 donosi vam sve kataloge popusta vaših omiljenih trgovina u Hrvatskoj. Ako planirate obići ovu zemlju, preporučujemo agroturizam. Moći ćete doživjeti jedinstveno i prirodno iskustvo.

OGLAS

Katalozi 365 Copyright © 2024. Sva su prava pridržana. Zabranjeno je kopirati ili reproducirati tekstove bez prethodnog pisanog odobrenja. Fotografije proizvoda, slike i brošure služe samo u ilustrativne svrhe. Snižene cijene utvrđuju službeni distributeri navedeni na ovoj stranici. Ponude vrijede od i do datuma isteka ili do isteka zaliha. Ova je stranica informativna i ne može se koristiti za reklamaciju proizvoda. Cijene se mogu razlikovati ovisno o lokaciji.