logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorNajbolja mjesta za jedrenje u Hrvatskoj
OGLAS

Najbolja mjesta za jedrenje u Hrvatskoj

Najbolja mjesta za jedrenje u Hrvatskoj

Hrvatska je poznata kao jedna od najboljih europskih regija za jedrenje. Uz nenadmašnu nautičku infrastrukturu uvijek ćete pronaći mjesto za vez.

Isprobajte jednu od ove tri rute jedrenja. Prikladne su za sve, od početnika do naprednih jedriličara i obećavaju ugodnu plovidbu, osamljene uvale, dupine, nevjerojatne narodne tradicije i impresivna mjesta pod zaštitom UNESCO-a.

Ruta oko Šibenika

2.jpg

Odlična ruta za odmor za neiskusne posade i obitelji s malom djecom.

Šibenski zaljev idealan je i za vaše prvo samostalno putovanje kao skiper. Ruta će vas odvesti do otoka koji su inače nenaseljeni, ali ožive u visokoj sezoni.

Sigurno vam neće nedostajati lokalni restorani, trgovine, spomenici ili muzeji. Također uključuje posjet poznatom Nacionalnom parku Krka, te vrijeme za kupanje i opuštanje između izleta. U ovoj regiji možda ćete se morati boriti s jačim sjevernim vjetrovima, poput juga ili bure.

Ruta razgledavanja: Dubrovnik-Trogir

3.jpg

Srednje zahtjevna ruta plovidbe, s dužim prijelascima za uživanje u znamenitostima: Dubrovnik, Ston, Korčula, Gradac, Makarska, Omiš, Split i Trogir.

Ruta vas vodi do popularnih ljetovališta i malo poznatih luka kojima je zajedničko jedno: nevjerojatna ljepota i bezbroj znamenitosti. Budući da prijelaz uvelike prati obalu, može biti prikladan za nautičare početnike, iako ga duži prijelasci mogu malo otežati.

Nautičari početnici često imaju nepotreban strah od prijelaza. Ovi prijelazi možda zahtijevaju malo veću organizaciju, ali danas sve više ljudi na svoja odredišta leti avionom.

Također su poboljšane željezničke i autobusne veze s Hrvatskom. Ako putujete iz drugih dijelova Europe, postoje željezničke veze sa Splitom, a autobus vas može odvesti do Šibenika, Splita i Dubrovnika.

Obilazak većih otoka iz Pule.

4.jpg

Ova je ruta savršena mješavina živahnih i kulturno bogatih luka, netaknutih krajolika i pustih uvala. Uglavnom je za naprednije nautičare koji se ne boje dužih plovidbi daleko od kopna i koji vole sidriti u uvali, ali i na bovi ili privezištu.

Svaki otok je nešto posebno, a naći ćete se iu jednoj od poznatih hrvatskih vinskih regija.

S više od tisuću otoka koje treba istražiti duž svoje vijugave obale, Hrvatska je jedno od najvažnijih turističkih odredišta za ljubitelje jedrenja.

To je zbog činjenice da ne samo da ima ekskluzivne i jedinstvene krajolike u svijetu, već i mirna sidrišta čak iu visokoj sezoni. Da ne spominjemo da Hrvatska nudi široku paletu održivih turističkih ponuda koje zemlju čine europskom atrakcijom bez premca.

Plovidba od Splita do Dubrovnika omogućit će vam da vidite sve najpoznatije hrvatske otoke. Zahvaljujući malim udaljenostima između otoka, otočića i velikih gradova, možete puno vremena provesti kod kuće.

Katalozi 365 vam donosi sve kataloge kako biste lakše upoznali Hrvatsku. Ne propustite i otputujte sada.

OGLAS

Katalozi 365 Copyright © 2024. Sva su prava pridržana. Zabranjeno je kopirati ili reproducirati tekstove bez prethodnog pisanog odobrenja. Fotografije proizvoda, slike i brošure služe samo u ilustrativne svrhe. Snižene cijene utvrđuju službeni distributeri navedeni na ovoj stranici. Ponude vrijede od i do datuma isteka ili do isteka zaliha. Ova je stranica informativna i ne može se koristiti za reklamaciju proizvoda. Cijene se mogu razlikovati ovisno o lokaciji.